Staart

 


KRISTALLILASIT

Kristalli on lasia, joka sisältää lyijyä. Aidon kristallin erottaa tavallisesta lasista kirkkautensa ja painonsa puolesta. Lyijyn ansiosta aito kristalli on painavaa ja valontaittokyky on myös tavallista lasia parempi; valo taittuu spektrin väreiksi esineen leikkauksissa.

Pehmeästä kristallilasista pystytään valmistamaan koristeellisempia lasiesineitä kuin tavallisesta lasista. Lopputuloksena on säihkyvän kaunis valon ja kiiltävän pinnan liitto, täydellinen korostamaan esimerkiksi juhlajuoman väriä.

  • Kristallilaseja tai maljakoita ei ole hyvä pestä astianpesukoneessa, koska kristalli saattaa samentua useiden pesukertojen jälkeen.
  • Kristallilasit pestään käsin pehmeällä harjalla ja tavallisella käsitiskiaineella. Lasia käsiteltäessä pidetään aina kiinni joko jalasta tai kannasta.
  • Huom. kristallilasit sekä hienot posliiniastiat saa säihkyvän puhtaiksi etikalla. Lisää pesualtaan lämpimään veteen pari dl etikkaa, huuhtele lasit vedessä ja anna kuivua.

SAVIPADAT

Mehevää uuniruokaa lempeästi hauduttamalla

Käyttöohjeet

  • liota pataa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.        
  • laita pata kylmään uuniin, kytke uuni päälle.
  • pese lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella
  • pata saattaa ajan kuluessa tummua. Tämä ei vaikuta padan ominaisuuksiin, vaan on todiste siitä että savipata on valmistettu luonnon materiaaleista
  • lisää ruoanvalmistuksen aikana ainoastaan lämmintä nestettä pataan. Kylmän nesteen lisääminen kuumaan pataan voi halkaista sen.
  • laske uunista otettu savipata aina pannunaluselle. Esim. pöydän kylmä teräspinta saattaa halkaista padan.
  • ei liedelle

 

Lasituotteet

 

 

Eteläkauppatori 2, 28100 PORI     puh. 02 633 2620     fax 02 641 4289     Ma-pe 9 - 17.30, la 9 - 14     info(@)anttiairio.fi

Antti Airio Facebookissa