Staart

VALURAUTAISET TUOTTEET

  • parhaat pihvit ja muhennokset on aina kypsennetty valurauta-astiassa. Valurauta on luonnollinen raaka-aine, jota työstävät perinteen hallitsevat käsityöläiset.
  • hyvän lämmönvaraamiskykynsä ansiosta valurauta-astiat ovat erinomaisia paistamiseen ja hauduttamiseen, ruoka pysyy pitkään kuumana ja ruoan paistopinta on erittäin kaunis.
  • valurauta-astiat muuttuvat vuosien mittaan aina vain paremmaksi –eikä paistamiseen tarvitse enää välttämättä käyttää rasvaa
  • valurautaiset tuotteet kestävät korkeita lämpötiloja sekä kovaa käsittelyä ja kulutusta.
  • astiat ovat valmiiksi rasvapoltettu ja ovat heti käyttövalmiita.

Ruuanlaiton jälkeen

  • pyyhkäisy talouspaperilla tai huuhtelu lämpimällä vedellä käytön jälkeen riittää.
  • käytä astianpesuainetta ainoastaan silloin, jos olet laittanut voimakkaan makuista ruokaa.
  • kuivaa astia huolellisesti huuhtelun jälkeen, mieluiten miedolla lämmöllä keittolevyllä.
  • jos joudut käyttämään pesuainetta, voitele astia kuivauksen jälkeen ruokaöljyllä, jotta se ei ruostu.
  • älä säilytä astiassa ruokaa.
  • säilytä astiaa kansi raollaan.

Rasvapolton uusiminen

Mahdollisen ruosteen poistat uusimalla rasvapolton seuraavasti:

  • pese astia pesuaineella ja hankaa ruoste pois
  • huuhtele ja kuivaa hyvin
  • hiero astian sisäpintaan suolatonta sianihraa tai ruokaöljyä
  • kuumenna 250 c lämmössä noin puoli tuntia (sianihra) tai 150 c lämmössä 1-2 tuntia (ruokaöljy)
  • pyyhi ylimääräinen rasva pois ja astia on taas käyttövalmis.

EMALOITU VALURAUTA

  • emalointi suojaa ruostumiselta
  • emaloitu valurauta on helppo puhdistaa
  • vältä kuitenkin hankaavia sieniä ja hankausaineita
  • käytä puisia tai muovisia keittiövälineitä, jotta emali ei vahingoittuisi
  • hiero astian sisäpintaan aika ajoin ruokaöljyä
  • emaloidulle valuraudalle ei tule tehdä rasvapolttoa
Valurautatuotteet
 

Eteläkauppatori 2, 28100 PORI     puh. 02 633 2620     fax 02 641 4289     Ma-pe 9 - 17.30, la 9 - 14     info(@)anttiairio.fi

Antti Airio Facebookissa